Ce-ți dorești de la Landing Page-ul tău? Cu siguranță, să vândă. Pentru că acesta îi este scopul și destinația. Îți dai seama că omul a dat click pe Ad, tocmai ca să ajungă pe Landing Page? Și uite că aici, nu mai ai voie să-l dezamăgești.
Cum să faci din Landing Page-ul tău locul din care nimeni să nu plece fără cumpărătură? Am adunat, aici, 10 sfaturi scurte, din care să te inspiri. Iată ce ar trebui să aibă Landing Page-ul tău pentru a face conversii cu viteza rachetelor lui Elon Musk:
Trebuie să ai un titlu care atrage atenția și se memorează. Un titlu care sparge tipare, uimește și impresionează. Care ar motiva omul să citească mai departe. De exemplu: „Învață să scrii Landing Page-uri care fac conversii cu viteza rachetelor cu Elon Musk”. Pe de o parte, atragi atenția cu o comparație neobișnuită, pe de altă parte, arăți concret ce are de câștigat clientul tău. Și, cel mai important, îl faci curios să citească mai departe.
Găsește acel beneficiu pe care nu-l are niciunul dintre concurenții tăi. Cu siguranță, ar trebui să existe niște Points of Difference între tine și ceilalți din aceeași nișă. Fii sigur(ă) că te-ai informat foarte bine despre nișa ta, ai făcut un research ca la carte și ai găsit acel singur lucru care te face unic pe piață.
De exemplu: „Treci cursul acum și descoperă formula din 11 blocuri pentru cel mai eficient Landing Page”. În acest caz, USP-ul este formula din 11 blocuri. Pentru că formule există o mie și o sută, dar de ce anume aceasta e cea mai eficientă - urmează să-i argumentezi în celalalte blocuri.
Lovește în punctele slabe, în vulnerabilitatea cititorului. Ce problemă are clientul și cum tu, ca brand, o poți soluționa. Descrie câteva situații, fă-l pe om să se regăsească cel puțin în una dintre ele, iar dacă va răspunde cu „Da” la toate, să știi că ai șanse să-l convertești în cumpărător chiar în acel moment.
De exemplu:
Prin aceste 3 întrebări țintesc câteva publicuri-țintă dintr-odată:
Identifică cel mai dureros dintre momentele enumerate anterior și amplifică-l la nivel emoțional, apoi, vino cu soluția pe care o propune brandul tău. Soluția trebuie să fie rapidă și simplă, altfel, nimănui nu-i place să piardă prea mult timp și să mai dea și bani pentru asta.
De exemplu: „Ai turnat deja sute de euro în Landing Page-ul tău și tot nu vezi mari vânzări? Descoperă, mai jos, formula din 11 pași prin care vei face cel mai Killing Offer ever”. Aici, am amplificat ineficiența prin cheltuieli. Oamenilor nu le place să piardă, mai cu seamă bani. Am amplificat durerea pierderii prin investiții inutile și am propus soluția - o formulă care sigur va vinde.
Spune clar ce vinzi și cum o faci. Descrie cât mai detaliat Oferta pe care o propui. Dacă e un curs, descrie toate capitolele, toate subcapitolele și bonusurile, cum are loc înregistrarea, în câți pași se face achitarea etc.
De exemplu: „Treci cursul despre Killing Landing Pages în doar 2 ore. Ai 10 lecții și Bonus cu toți cei 11 pași de urmat + formule de vânzare. Iată cuprinsul cursului din cele 10 lecții: ….” Dacă e nevoie să dedici acestui bloc mai mult spațiu, fă-o. Aici detaliile chiar contează.
Prezintă-i cititorului tău argumente suplimentare de ce ar trebui să te creadă. Una sunt cuvintele tale, ca brand, și cu totul altceva - cuvintele oamenilor care deja au utilizat produsele sau serviciile tale. Dacă un singur om poate greși, atunci 5, 7, 10 oameni nu o pot da în bară. Adună părerile scrise sau video ale clienților tăi mulțumiți de tine și plasează-le pe Landing Page.
E mai complicat să prezinți testimoniale într-o afacere abia lansată. În așa caz, te reorientezi puțin. Gândește-te, cu ce poți înlocui testimonialele, dacă nu le ai? Corect: cu procesul de producție, fabricare, atenție la detalii etc. Fii inventiv. Fii credibil.
Oferă cititorului tău siguranța că ai un produs de valoarea căruia nu te îndoiești. Oferă-i siguranța că nu va regreta investiția pe Landing Page-ul tău. Fă-l să apese fără îndoieli pe butonul „Cumpără”.
De exemplu: „Dacă acest curs îți va fi total inutil, îți garantez returnarea a 100% din banii achitați”.
Simplifică decizia de cumpărare a cititorului tău. Reducerile acționează foarte bine la nivel emoțional. Un preț tăiat și altul, mai jos, mult mai mic - împinge omul la cumpărare mai rapid. Un Killing Offer fără o reducere substanțială își pierde din intrigă, din valoare și din credibilitate. Dacă l-ai făcut pe om să-ți citească atâta blocuri de text, motivează-l să ia decizia corectă - să cumpere. Reducerile sunt un trigger foarte bun.
De exemplu: „Azi ai posibilitatea să cumperi acest curs la jumătate de preț!”
Ține minte: când vrei să vinzi ceva, trebuie să simplifici la maximum acțiunea cititorului tău. Nu-i cere să facă 10 lucruri, ci doar 1 singur. Asta îi simplifică decizia și reduce și timpul de cumpărare.
De exemplu: „Ca să cumperi cursul, lasă-ne adresa ta de email mai jos” sau „Cumpără cursul - doar apasă pe buton”. Un singur CTA.
Ai e loc de Proof pentru brandul tău. Ai careva nominalizări, premii, diplome? Perfect. E momentul să le etalezi aici, într-un număr cât mai mare. Alături de testimoniale, premiile și nominalizările cresc credibilitatea în brandul tău și șansele ca omul să apese pe butonul „Cumpără” vor crește de câteva ori.
Aceste 10 sfaturi sunt, de fapt, o structură perfectă care îți vor crește vânzările pe Landing Page. Nu uita însă că, pe lângă blocurile din gândite și textul convingător, pagina ta ar trebui să se încarce rapid. Ai grijă și la partea tehnică, căci nimănui nu-i place să aștepte prea mult. Timpul costă, inclusiv timpul de încărcare.
Tot ce ți-am povestit în acest articol, explic și în video de mai sus. Îți ia doar 6 minute să-l privești.
Iar dacă vrei să afli mai multe despre Elementele constitutive ale unui Landing Page de vânzare, care sunt cele 4 Formule pentru un Titlu Super-Atractiv și convingător, treci cursul Conversii cu Viteza 5G, în care primești și un Bonus.
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.